Mijn hier en nu

Tussenstand: Begin of Eind, Mijn Hier en Nu:

Uitdagingen

De afgelopen weken kreeg ik de ultimate uitdaging om bij mijzelf te blijven. Mijn waarheid wordt mij al steeds sneller helder en dat uitspreken blijkt nog altijd een challenge te zijn. Maar de uitdaging zat ‘m in dat niemand leek te geloven in wat ik aan het creëren was..  & in mijn oude overtuigingen en verdedigingsmechanismes, hetgeen waar ik liever in terugval uit veiligheid en algemene acceptatie..

Maar juist DAT dient mij niet langer, en heeft eigenlijk never goed werk geleverd. Tijd om dus al die overtuigingen en belemmerende patronen om te zetten in bekrachtiging.

De definitie van mijn Zijn is NIET de reden waarvoor ik hier ben, mijn levensmissie. Het is zoveel meer dan dat. Het is Mijn proces, mijn keuzes, mijn groei, mijn startpunt en mijn eindpunt en alle lessen die ik tussendoor mag transformeren, accepteren, integreren, helen en liefhebben.

En soms is  het ZWAAR en soms is het KUT. En af en toe lijkt het alsof niets nog klopt en wordt je wereld voor de zoveelste keer op z’n kop gezet. Maar ik bedacht me, wat nou als ik me NIET langer focus op een kader, een einddoel, een regelmaat. En me juist laat verrassen door de magie en schoonheid van het leven.

Veel mensen in mijn omgeving luisteren enkel naar de kaders en beperkingen waar zij zelf aan vasthouden en in geloven. En het is niet aan mij om daar hard aan te trekken om ze te doen overtuigen van mijn gelijk of manier van living. Maar de twee levenswijzes staan momenteel even kaarsrecht tegenover elkaar. Ik, de digital nomad, de hippie, de single mom die zonder zekerheid zomaar spannende keuzes maakt tegenover de rationele, burgelijke preventieveling die graag in zijn comfortzone blijft. 

Hoe ga je daar een gesprek mee aan? Wil ik überhaupt antwoorden geven die zij in de mindset waarin ze zitten niet zullen begrijpen en dus afwijzen? Ik wil die afwijzing niet per definitie voorkomen maar het hele gesprek vanuit zwaarte ga ik liever niet aan. 

Het maakt een groot verschil wanneer iemand met een OPEN mindset naar je toe komt en je vraagt hoe je dat allemaal doet, hebt bedacht en voor je ziet. In de mindset van deze persoon, niet te standvastig en niet te zweverig zal mijn opvattingen over het leven veel beter een plekje kunnen geven. Al hoeft dat van mij echt niet perse mijn kant op te gaan. Zij mogen bij hun eigen waarheid blijven, of later, wanneer de timing klopt de inzichten in eigen leven integreren, dat gaat allemaal buiten mijn boekje. 

I'm just saying, ik vind het niet erg om een uitgebreid gesprek aan te gaan over mijn levensstijl mits je een open mindset hebt, ik sta ook open om nieuwe inzichten of cocreatieve manier van jou te ontvangen en zo dingen uit te wisselen. Dat is het mooiste wat er is!

Het glas is halfvol

Wanneer ik mijn ogen open voor alle wonderen die er zijn lijkt de wereld ineens veel mooier. Lijken de beperkingen die ik eerder voelde ineens veel verder weg te staan en heb ik vaker op een dag een brede glimlach op mijn gezicht. Wat is dan de versie van mijzelf die ik liever ervaar? Die vrolijke natuurlijk!

Daarom heb ik lang geleden gekozen om NIET het journaal te luisteren vlak nadat ik op ben gestaan omdat ik, als sensitief persoon, gevoelig ben voor negatieve invloeden. Dat draag ik de rest van de dag met me mee. En dat moet ik niet willen. 

Ik focus me liever op de dingen waar ik profijt van heb, als ik in mijn kracht sta kan ik namelijk ook veel meer voor anderen betekenen. En voel ik me minder machteloos en verdrietig over al het onrecht dat in de wereld gedaan wordt/ geschetst wordt door de media. 

Ik weet dat het één van mijn levenslessen is dat ik mijn waarheid mag uitspreken en op me bek mag durven gaan door op de voorgrond te staan en keihard te roepen wat ik DOE en wat ik VIND en ERVAAR.

Maar soms word ik gewoon nog enorm getriggert in wat er allemaal door anderen gedacht wordt.. wat natuurlijk opzich zelf weer een uitnodiging is om de laatste restjes van extern-gerichtheid te transformeren.

Mijn levensmissie kan één ding zijn, en daar ben ik nu achter gekomen, maar het hoeft niet te betekenen dat ik met datzelfde ding het hele jaar door, elk jaar voor de rest van mijn leven mee bezig ga. Dat betekend niet dat ik zonder het uitvoeren van mijn levenstaken niet op het juiste pad zit.

Mijn eigenwijze pad

Ik flow mee met de maanstanden, mijn passies die oplaaien en mijn verlangens die naar het oppervlakte komen drijven, DAT geeft mij richting en dat zijn mijn beste raadgevers. Niet een reeds gevormde mening of procedure van een bedrijf of een persoon.

Dit jaar heb ik mezelf ontkadert en ben ik zo ver gegaan dat ik letterlijk buiten de maatschappij ben gestapt om werkelijke vrijheid te ervaren. Mijn verlangen was één van vrijheid en om thuis te komen in mezelf en dat is mij gelukt! Ik ben zo immens dankbaar voor de afgelopen tijd al was het weer een enorme rollercoaster waarin ik veel lessen in zwaarte heb mogen transformeren in licht. En weet ik daardoor nu weer dat ik niet langer lessen in de zwaarte hoef te leren en dat ik dat zelf gecreëerd had door met mijn woorden grote lessen aan te trekken en te doorleven. Terwijl ik op onbewust,( vaag bewust niveau), wist dat daar nog een overtuiging op ruste; namelijk de overtuiging dat lessen zwaar zijn en lang duren en het een hele opgaaf is om ze te transformeren in licht en liefde.

Ook heb ik geleerd door een hele impulsieve en uiteindelijk ingewikkelde niet langer resonerende liefde dat ikzelf al Compleet BEN en besta uit de LIEFDE die ik in een ander zocht. Dat er liefde in overvloed is en dat ik dat niet perse bij één persoon hoef te halen en dat ik WEL mag vragen om iemand die mijn waarde NET zo goed ziet als ik zelf.

Maar nogmaals, het duurt even om alles om te zetten. Het heeft TIJD nodig en daarom gaat het niet om het eindresultaat. Maar om je intentie..

Zonder donker geen Licht

Over intenties gesproken.. ik heb geleerd dat mijn intenties net zo goed werken als een 'normale' belevingservaring. Ik zet bijvoorbeeld de intentie uit om de wereld over te reizen en terwijl ik de acties zet om dit te doen, zegt mijn passie en mijn verlangen al: Oke! TOP, SUPER fijn dat dit de ruimte heeft gekregen die het nodig had, je hebt ons erkend, je hebt alles aan de kant gegooid om naar je gevoel te luisteren; je wordt beloond door het gevoel van VRIJHEID wat je werkelijk door reizen wilde ervaren alvast te krijgen. Wait what? Nu al? Maar ik was nog niet eens begonnen.. ik heb nog geen selfies gemaakt onder de eifeltoren of gekke gerechten geproefd bij lokale restaurantjes.

Vaak werd ik dan boos omdat ik ook WEET dat ik het snelste leer door mezelf onder te dompelen in een beleving. Daar haal ik inspiratie uit en levenservaring.. dat heb ik immers al eerder ervaren dat dat zo bij mij werkt en dat is me ook meerdere malen verteld. En wanneer ik slechts intenties zet en niet werkelijk de beleving doormaak dan heb ik voor mijn gevoel nog helemaal niets geleerd. Wat uiteraard ook weer te maken heeft met een overtuiging dat ik enkel ‘believable overkom’ en iets kan hebben geleerd door het werkelijk te hebben ervaren in een beleving. Dit geeft voor mezelf wel weer weer dat alles altijd in verandering is en niets vast staat. Wat magie op zich is!

Nu ik mijn eerdere overtuiging heb omgezet dat ik niet meer in zwaarte hoef te creëren en te beleven vind ik het juist super fijn dat ik met intenties ook al ver kom!

Dit alles maakt plaats voor mij en mijn Power mindset die ik de komende dagen INTENS zal integreren in mijn dagelijkse Zijn. WANT: Ik heb een krachtig programma gekocht waarin mijn conditioneringen en het deel van mijn hersenen die de overhand heeft (waar van uit je vibreert) omgezet wordt vanuit de angst en beperkende mogelijkheden naar bekrachtigende en oneindige mogelijkheden en overvloed! Ik ga dus mijn mindset trainen, eerst onbewust en dan bewust, om direct te manifesteren waar ik aan denk.

Nieuwe versie van Mij

Dit is een moment van Re-Focus. Ik maak een start aan een nieuwe fase van mijn leven en of je het er mee eens bent of niet, of je je zorgen maakt of niet, of ik aan je kaders vol doe of niet, ik doe mijn ding en ik sta nog steeds in mijn kracht!

Ik WEET dat ik onderweg ben naar meer wonderlijke manifestaties en dat ik nooit een ‘eindstation’ zal bereiken voor de rest van mijn leven, ik blijf altijd meer willen, nieuwe dingen die ik wil ervaren en meer groei die ik heb door te maken. Om tevreden te blijven met een bepaalde staat van ervaren ben ik veel te ijverig voor.

Dankzij tamara, mijn transformatie coach heb ik super veel emotionele dingen al kunnen transformeren en kan ik mij nu concentreren op het vervolgen van mijn creatie weg. Dit keer minder als leraar en meer als student. Ik stel mij open voor alle mogelijkheden die ik op mijn pad zet door mijn hersenen te herprogrammeren in een lichte, vrolijke en high vibrerende bundel van licht.

En Ja, ik verander jaarlijks, wekelijks en soms zelfs dagelijks. Ik sta nou eenmaal open voor directe GROEI.

Ik word steeds een betere versie van mij, ik ontwikkel me steeds meer, ik leer mezelf steeds beter kennen en bewandel de paden die voor en door mij zijn gecreëerd. Unconventional! Ik doe niet (langer) aan mainstream. Ik ga Mijn weg, ik spreek Mijn waarheid en ik bevrijd mij van alle vormen van beperkingen en ontkrachtingen.

I’m under no obligation to make sense to anyone!

I walk empowered and light.

EmberSapulette

de Creatie Mama schrijft columns over Creatiekracht uit eigen ervaring en Expertise

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: