voor vrouwen met een missie

Hoe wordt jouw gezin beïnvloed door de maan? 

Heb je wel eens opgemerkt dat de maan invloed kan hebben op je gemoedstoestand? We geven het niet vaak toe, maar iedereen doorloopt in korte tijd een hoop verschillende fases op mentaal, emotioneel en energetisch vlak waarin er onbewust licht wordt geschenen op onze groei, creatie en helingsmogelijkheden. 

Dit heeft alles te maken met de Maan! De Maan stimuleert in elk van ons de aspecten om tot persoonlijke groei te komen. Zij helpt bij onze processen en ook bij de creaties die we uitzetten!

"the Sun sees your body, the Moon sees your Soul"


De cyclus van een maan duurt ongeveer één maand, vandaar ook de naam. 

Maar het loopt altijd nét even anders dan de vastgestelde dagen van een maand. De mensheid wilde meer controle op tijd en stelde vaste jaar en maandpatronen vast. Waar weinig ruimte over is gebleven voor de maan en haar inzichten. Daarom is de oude prachtige kennis een beetje verloren gegaan.

Tijd voor minder controle en meer flow!

Het is je misschien nooit eerder opgevallen dat energieën in je huishouden nogal kunnen veranderen bij de intrede van een nieuwe maanfase. Maar door bij het lezen van mijn maanfases ebook gaan veel puzzelstukjes op zijn plek vallen.

In mijn workshop Bepaal je koers leer je over de Nieuwe Maan en hoe jij, net als de oude beschavingen, er jouw voordeel mee kan doen!

Wat de verschillende maanfases voor jou en je gezin kunnen betekenen:

De Nieuwe Maan staat altijd aan het begin van de cyclus. Maar dat  hoeft niet het begin van de maand te zijn, dat verschilt nogal. 

Dit is een periode van vernieuwing, een frisse wind als het ware. Je kan merken dat de energie in huis vluchtig doorwaait. Iedereen is met nieuwe projecten bezig en heeft weer zin in een nieuwe periode. 

Gezinsactiviteit: Samen een familie uitje organiseren, bedenk een activiteit en presenteer dit aan elkaar, maak met z'n allen een moodboard over wat je graag zou willen ervaren! Knip en plak, teken of schilder en ga los, gebruik hiervoor zo veel mogelijk verschillende materialen en laat elkaar je creaties zien om het daarna een mooi plekje in huis te geven. 

Tip: kidsmoonclub, voor alle ouders met jonge kinderen: a wilder child ´Kids Moon Club´ is fantastisch leuk om kids een bewustzijn over de maan mee te geven. Met vele knutsels, verhalen en maanvieringen is het leren over de maan een feestje! (voor alsnog in het engels)


"Sometimes in the waves of change we find our true directions"

"Thank you Universe for all the good things in my life that I don't know about yet"


De Toenemende Maan brengt een wat onrustige energie. Je zal dit merken aan jezelf en je gezinsleden doordat jullie niet stil kunnen blijven zitten en graag aan de slag willen gaan- door willen zetten. Maar wanneer je er aan toegeeft, of een gezamenlijk project initieert waarin iedereen zijn eigen rol heeft te 'doen' zal je merken dat je hier verbinding haalt uit co-creatie.

Gezinsactiviteit: een garage-sale organiseren, samen koken/knutselen rondom een thema, een vakantie uitzoeken, een dagje winkelen om daarna een modeshow voor elkaar te lopen, elk een design ontwerpen voor de badkamer verbouwing en stemmen op de favoriet.


"Invest in yourself, you're the one you are going to be spending the rest of your life with and as your family we will support you in whatever you choose to do"


"It's okay to be scared. Being scared means you're about to do something really, really brave"


De Volle Maan is een explosie aan energie. Het is de kers op de taart- energie. Zorg dat iedereen rondom de volle maan genoeg actiefs doet. De yang uit je yin/yang balans krijgt namelijk de overhand.. Als je deze energie niet een uitlaatklep geeft dan krijg je te maken met de onrust, boosheid en  slapeloosheid van deze mannelijke energie. Maar doe je genoeg empowerende dingen overdag dan staat de yin energie voor je klaar wanneer je jouw bed weer hebt gevonden.

Gezinsactiviteit: steun elkaar in passies en interesses, ga buiten naar de natuur, de dierentuin of een actief spel met 's avonds een bonte avond met daarnaast nog genoeg tijd voor zelfexpressie op je eigen kamer.


"Sometimes life is about risking everything for a dream no one can see but you"

"Talk to the Moon and tell the Universe exactly what you want. It can't give it to you if it doesn't know"Als laatste doet de Afnemende Maan zijn intrede. Hier kan je meestal heel duidelijk voelen dat je creatieflow is beeïndigt. En dat kan heel naar zijn wanneer je er net lekker in zat en nog veel actie wilde ondernemen. Ineens komen er emoties naar het oppervlakte drijven, frustratie, verdriet en andere emoties die jou wat willen vertellen over de afgelopen periode en maancyclus. Deze periode kan erg heftig zijn voor jullie als gezin. Onthoud dat het een periode van reflectie is en dat net als alle andere periodes ook deze weer voorbij gaat. Zie het als een kans om een stukje van de binnenwereld van je kinderen of je partner te mogen inzien. Geef elkaar genoeg ruimte om niks te moeten en gewoon te Zijn. 

Gezinsactiviteit: samen kleuren of schilderen, een dagje zwemmen of wellness, een brief voor elkaar schrijven met alles wat je mooi vindt aan de ander of een brief aan jezelf waarin je schrijft waar je dankbaar voor bent en waar je trots op bent. 

"You are beautiful because you let yourself feel, and that is a brave thing indeed"

"Let's support eachother and watch eachother grow"


Heb je mijn ebook over de maanfases al? Er valt nog zoveel meer te leren! Bij aanschaf van de ´Bepaal je Koers´ maanworkshop leer je alles over de Nieuwe Maanfase en krijg je dit ebook gratis!

Geniet vanaf nu bewust van deze veranderingen in jullie gezin zodat jullie samen kunnen groeien!

EmberSapulette

de Creatie Mama schrijft columns over Creatiekracht uit eigen ervaring en Expertise

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *